Gondolatok, érzések és rejtett vágyak...

Friss topikok

  • wanderer: Nekem is szokott ilyen lenni... pontosan hasonló okok miatt. Akkor rohadtul fáj a herém, meg az al... (2008.01.29. 15:10) Lekésett orgazmus

Linkblog

Elvárások?!

2008.01.30. 18:38 | blogoda | Szólj hozzá!

Sokszor gondolkozom el azon, hogy mit várok el egy partnertől illetve a kapcsolattól.. Az utóbbi az jön magától a partner kiismerése után. Hisz mindenkinek van egy elképzelése azt illetően, hogy mire vágyik. Vannak néhány alap dolog, ami nekem szinte nem is elvárás, hanem azon tulajdonságok, amik nélkül bele se vágok egy kapcsolatba. Azért nem akarom nevezni elvárásoknak, mert egyszerű dolgok és ez elvárás túl fellengzősen hangzik.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy előnyben részesítem azokat a férfiakat, akik a következő tulajdonságokkal rendelkeznek.
 -ülve pisil otthon :)
 -tiszta és igényes (magára és a környezetére)
 -kommunikatív
 -szórakoztató
 -őszinte és nyílt
 -művelt (itt nem az értem, hogy szóról szóra idézzen József Attila verseket.. csak tudjon  egyéni véleményt alkotni és tudja megfogalmazni azt, amit mondani akar és legyen tájokozott álatlánosan)
 -humoros (ha kell cinikus vagy irónikus) ne kelljen minden poént elmagyarázni
 -vidám és mosolygós
 -őszinte (ez a legalapabb) - igazából nem akartam ideírni ezt, mert olyan elcsépelt, de mégis ez a legfontosabb egy egészséges párkapcsolatban. Mit ér, ha együtt vagyunk, de nem tudjuk megbeszélni a gondjainkat és nem merjük elmondani a félelmeinket, kétségeinket vagy sikerünket?!

Azt hiszem még számos tulajdonságot sorolhatnék, de ez az egész nem erről szól.
Mindenkinek van egy elképzelése, hogy milyennek szeretné a partnerét és ezek az elképzelések alapján szelektálunk. Külső tulajdonságokat szándékosan nem említettem, mert visszatekintve az életemre és életem értelmetlenségeire, nagyon nagy a különbség. Nem tudnék párhuzamot találni az eddigi kapcsolataimban, hogy kit miért "választottam".
A külső az, ami megfog és a belső, ami megtart. Ez részben igaz... De a megtartási fázisban sem szabad csak a belső értékeinket ápolgatni, hanem a külsőt sem árt figyelmen kívül hagyni. Erről a témáról külön bejegyzést lehetne írni, hogy ki mennyire hanyagolja el magát, miután már biztosnak hiszi a kapcsolatát.
Én egyet tartok szem előtt. Nem a partneremnek kell megfelelni, hanem magamnak. Ha jól érzem magam a saját bőrömben, akkor ez sugárzik kifelé.
Amikor egy új hajat csináltatok, akkor is elsősorban magamnak szeretnék tetszeni, persze az is fontos, hogy a párom is értékelje.
Sokan abba a hibába esnek, hogy csak az aktuális divatirányzatnak és a trendi divatlapok leírásainak akarnak megfelelni...
Milyen unalmas lenne a világ, ha mindenki követné ezeket trendeket... Hány hasonló emberke futkározna az utcán? (Így is van elég divatmajom.)

Eredeti témámtól kicsit elkalandoztam. :)

A lényeg, hogy igenis van mindenkinek elvárása.. Kinek ilyen, kinek olyan.. és ez teljesen normális.
Erre még bizos visszatérek, mert a gondoltaim mindig újat szülnek...

A bejegyzés trackback címe:

https://blogoda.blog.hu/api/trackback/id/tr75318527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása